wadel
Użytkownik
|
# Napisano: 29 Cze 2013 19:54
Odpowiedz
Witam serdecznie Od paru lat noszę się z zamiarem wyprawy na Bornholm i w tym roku zamierzam ją zrealizować Przestudiowałem i zorientowałem (przydała się pomoc strony jak i forum ) i na tyle ile mogłem i chciałbym skonsultować swój plan z wami, byłbym wdzięczny za ewentualne sugestie. Oraz prosiłbym o podanie niektóry cen atrakcji turystycznych bo z tymi miałem/mam akurat największy problem Wyprawa wyprawę zaplanowałem na 4 dni (ew. max 5) Ruszamy z Poznania pociągiem do Kołobrzegu i tam wsiadamy w ranny prom a dalej:
DZIEŃ I: 1. Przypłyniecie do Nexo 2.Przejazd do Svaneke - Arsdale - zwiedzanie wiatraka $$$??? -Bryghuset - bornholski browar $$$??? 3.Przejazd do Qsterlars -największa Rotunda na wyspie $$$??? 4.Przejazd do Gudhjem 5.Helligdommen -wybrzeże -oraz muzeum $$$??? 6.Pole namiotowe nr.1 w Allinge
DZIEŃ II: 1.Hammeren -najdalej wysunięty północny kraniec wyspy -twierdza Hammershus $$$??? - dolina Dqolalen z największym wodospadem na wyspie 2.Prejazd do Vang -Jons Kapel 3.Przejazd do Hasle -Rubinowe Jezioro 4.Przejazd do Klemensker 5.Przejazd do Nyker 7.Pole namiotowe nr.2
DZIEŃ III: 1Zwiedzanie Ronne -Rynek -latarnia -kużnia portowa -najmniejszy domek w Ronne $$$??? -niedokończone działa bojowe 2.Przejazd do Vestermarie 3.Przejazd do Almndingen -Największe wzniesienie na wyspie wraz z wiezą królewską $$$??? 4.Przejazd do Aakirkebey -Rynek -Muzeum Motoryzacji $$$??? 5.Przejazd na pole namiotowe nr 6
DZIEŃ IV wariant A 1Przejazd wybrzeżem do Nexo 2.Przed do parku rozywki jaboland 120DDK??? 3.powrót promem
wariant B 1.Przejazd wybrzeżem do Nexo 2.Lody w Nexo 3.Zwiedzanie Nexo 4 Powrót do Kołobrzegu
Co sądzicie do odnośnie tego planu, dodam, że na wyprawę jadą sami dorośli i raczej wprawieni w większym lub mniejszym stopniu rowerzyści, wyprawa namiotowa Interesują mnie również ceny wszystkich płatnych atrakcji (tych informacji za bardzo nie mogę nigdzie znaleźć)
pozdrawiam Artur
|