Autor |
Wiadomość |
peptek
Użytkownik
|
# Napisano: 9 Maj 2007 06:42
Odpowiedz
jak wygląda sprawa z autem na kampingach i na polach namiotowych u gospodarzy? Czy trzeba dodatkowo płacić za auto? Czy można pozostawić auto np na dwa dni na czas odjazdu rowerem w inne miejsce? Czy jest taka możliwosc i ile to wtedy kosztuję? Jakie sa możliwości i koszty parkowania aut na wyspie? Czy są płatne parkingi i czy w ogóle jest gdzie przechowac auto?
|
jeremi
|
# Napisano: 9 Maj 2007 17:27
Odpowiedz
peptek
O samochodzie i parkowaniu poczytasz w dziale warto wiedzieć
na kempingu jeśli chcesz zaparkować przy samym namiocie to musisz dodatkowo zapłacić za samochód - kosztowo podobnie jak za namiot. Przy niektórych kempingach są parkingi gdzie można pozostawić samochód bez dodatkowych opłat.
Co do parkowania na farmach to już kwestia dogadania z właścicielem, pewnie zamknie się w niewielkiej dopłacie za pobyt.
j.
|
peptek
Użytkownik
|
# Napisano: 13 Maj 2007 05:50
Odpowiedz
czy prom ze Świnoujścia pływa tylko w soboty?(Lipiec)Chodzi o transport z autem. Czy cena w formularzu rezerwaji mimo że rezerwuje sie powrót jest podana w jedna strone?
|
AdminForum
Administrator
|
# Napisano: 13 Maj 2007 12:03
Odpowiedz
Napisał(a): peptek czy prom ze Świnoujścia pływa tylko w soboty?(Lipiec) Tak, pływają tylko w soboty - lipiec, sierpień.
Napisał(a): peptek Czy cena w formularzu rezerwaji mimo że rezerwuje sie powrót jest podana w jedna strone? Tak, cena biletu w formularzu jest podana w jedną stronę. Jeżeli zarezerwujesz również bilet powrotny wtedy podana cena zostanie pomnożona przez 2.
|
# Napisano: 31 Maj 2007 21:26
Odpowiedz
W zeszłym roku byłem autem na kempigu Nordskov (wyjazd z Roenne w kierunku Hasle) i nie płaciłem za parkowanie przy namiocie. No chyba, że była to jakaś "promocja" bo byłem tam już drugi raz 
|
villemo
Użytkownik
|
# Napisano: 15 Cze 2007 14:06
Odpowiedz
czy oprócz trójkąta i fotelika dla dziecka, są jakieś szczególne wymagania co do autka? obawiam się sutuacji takiej jak na słowacji, gdzie okazało się że trzeba mieć ze sobą komplet zmiennych bezpieczników na stanie.
|
AdminForum
Administrator
|
# Napisano: 15 Cze 2007 15:11 | Edytowany przez: AdminForum
Odpowiedz
Napisał(a): villemo czy oprócz trójkąta i fotelika dla dziecka, są jakieś szczególne wymagania co do autka?
Należy przestrzegać ograniczeń prędkości: 50 km/h na terenie zabudowanym i 80 km/h poza terenem zabudowanym. Mandat to dość droga "pamiątka" z wakacji
Generalnie na Bornholmie nie ma na ogół płatnych parkingów, należy jednak mieć parkometr w kształcie tarczy zegarowej (do nabycia na promach i w informacji turystycznej). Po zaparkowaniu auta w odpowiednim, oznaczonym miejscu trzeba wskazówkę zegara ustawić na godzinie o której się pojazd opuściło i samochód może w tym miejscu być zaparkowany tak długo jak informuje o tym znak przy miejscu do parkowania.
Więcej w dziale "Warto wiedzieć".
Użytkownik
|
# Napisano: 24 Cze 2007 16:10
Odpowiedz
mam pytanie!
Czy na prom można wjeżdżać samochodem na instalacje gazowa LPG? Proszę o szybko odpowiedz. Z góry bardzo dziękuję 
|
AdminForum
Administrator
|
# Napisano: 24 Cze 2007 18:49
Odpowiedz
turysta12345
Tak, można wjeżdżać.
Użytkownik
|
# Napisano: 24 Cze 2007 21:45
Odpowiedz
Bardzo dziekuje Tobie za odpowiedz
|
Anonimowy
|
# Napisano: 22 Cze 2014 19:17
Odpowiedz
Mam następujące pytanie , mam samochód Citroen Xania z silnikiem diesla w normie Euro2 z 1996r. Autko zadbane ale nie nowe. Czy na Borholmie obowiązują restrykcje co do norm eko spełnianych przez samochody ?
|
Anonimowy
|
# Napisano: 22 Cze 2014 19:26
Odpowiedz
Tak, obowiązują, ale jak chcesz go tu rejestrować, turystycznie nie trzeba. Pamiętaj tylko o zegarku - parkomacie. Łukasz.
|
Anonimowy
|
# Napisano: 7 Sty 2015 21:40
Odpowiedz
Mam pytanie, jak traktowane jest na promie bagażnik rowerowy "na hak". Patrząc na długość - powinienem się zmieścić, ale czy nie jest on traktowany jako np. przyczepka?
|
szelmar
|
# Napisano: 8 Sty 2015 14:00
Odpowiedz
Nie wiem skąd chcesz płynąć. Ja w zeszłym roku płynąłem z Sassnitz Fordem Mondeo z trzema rowerami na haku i nie było problemu. Jeśli nie przekraczasz 6 metrów dł. i szer. 1,95 cm to spełniasz kryteria.
Jeśli chodzi o prom ze Świnoujścia to niestety nie potwierdze na 100%, ale podejrzewam, że jest podobnie
|
Anonimowy
|
# Napisano: 8 Sty 2015 17:02
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź.
|
Anonimowy
|
# Napisano: 9 Sty 2015 19:47
Odpowiedz
Tak samo jest.tylko musisz pamietac o antenie bo do wysokosci tez ja dodaja.
|