Autor |
Wiadomość |
Anonimowy
|
# Napisano: 18 Gru 2011 16:16
Odpowiedz
witam,
mysle o wycieczce do karlskrony- jesli ktos byl- bede wdzieczny za pomoc tj: czy jest mozliwosc wypozyczenia rowerow na miejscu? czy na terminalu w gdyni jest parking strzezony? jak najtaniej i najsensowniej sie tam dostac / terminy, promocje/ Stena Line czy polferries?
dziekuje za pomoc
Grzegorz
|
olo2456
Użytkownik
|
# Napisano: 2 Sty 2015 21:35
Odpowiedz
Odświeżę temat. Wybieramy się na tydzień w sierpniu. Płyniemy promem do Karlskrony, a dalej.... No właśnie: albo w prawo i wzdłuż wybrzeża w kierunku Kalmaru albo w lewo, albo wokół Karlskrony - po jej wysepkach. Potrzebuję rady kogoś kto był oraz wszelkich informacji dotyczących pól namiotowych, miejsc z możliwością rozbicia namiotów na dziko (będzie nas około 12 osób), co można i co warto zobaczyć (szczególnie dla dzieciaków), gdzie\którędy pojechać, skąd brać informacje, gdzie wykupić internet itp. przydatne sprawy. pzdr robert
|
Andrey
|
# Napisano: 7 Sty 2015 12:57
Odpowiedz
Z tego co wiem to w Szwecji można biwakować na dziko ale w miejscach do tego przeznaczonych. Nie można np. rozłożyć namiotu na trawniku w centrum miasta... Co do campingów to wykaz i lokalizacje z pewnością znajdziesz na google maps 
Co do atrakcji to polecę Marinmuseum też dla dzieci. Warto zwiedzić również same miasto, starówkę. Zainteresuj się też Björkholmen 
|
olo2456
Użytkownik
|
# Napisano: 9 Sty 2015 14:46
Odpowiedz
Napisał(a): Andrey Z tego co wiem to w Szwecji można biwakować na dziko ale w miejscach do tego przeznaczonych. Nie można np. rozłożyć namiotu na trawniku w centrum miasta... Ja mam wiedzę wręcz przeciwpołożną: można, ale tylko 1 noc w tym samym miejscu...Zależy mi na wskazaniu ewentualnych miejsc, kogoś kto był, spał i było ok.
Napisał(a): Andrey Co do campingów to wykaz i lokalizacje z pewnością znajdziesz na google maps No nie zadawałbym goopiego pytania gdybym mógł znaleźć. Po szwedzku doskonale milczę, ale z czytaniem gorzejNapisał(a): Andrey Co do atrakcji to polecę Marinmuseum też dla dzieci. Warto zwiedzić również same miasto, starówkę. Zainteresuj się też Björkholmen A to wezmę pod uwagę. Dzięki. pzdr robert
|
olo2456
Użytkownik
|
# Napisano: 12 Sty 2015 11:20
Odpowiedz
Jezeli kogos swoim postem obrazilem to przepraszam i prosze admina o skasowanie. Piszac nie mialem zamiaru lekcewazenia Andreya. Jeszcze raz przepraszam Robert
|
Andrey
|
# Napisano: 21 Sty 2015 21:29
Odpowiedz
olo2456 Nie rozumiem o czym piszesz Nie czuję się obrażony Samych przyjemności życzę na urlopie Ja będę w Szwecji w sierpniu 
|
olo2456
Użytkownik
|
# Napisano: 26 Sty 2015 12:12
Odpowiedz
Cześć Andrey. Na mój post ktoś zarzucił mi że jestem burakiem i że Cię obraziłem (Admin wyciął ten post). Czytając teraz mój post, widzę, że niedoczytałem Twojego: wyraźnie napisałeś że można spać w miejscach na dziko z ale w miejscach do tego przeznaczonych . Jeśli chodzi o wyjazd to powróciłem z rekonesansu z Karlskrony i z Kalmaru i jestem w trakcie przemyśleń. Mam mapę i kontakt do okolicznych kampingów i ze względu na wyjazd z dziećmi raczej darujemy sobie dzikie spania - no chyba, że faktycznie trafi się fajne miejsce. pzdr robert
|