Autor |
Wiadomość |
Justynaa
|
# Napisano: 15 Cze 2012 15:44
Odpowiedz
Może i wyda się to pytanie głupie ale dla mnie to ważne. Mam dziwne lęki przed statkami, i wszystkim co pływa po wodzie Jak to jest realnie z promami, jak z bezpieczeństwem? Czy dochodziło do wypadków - nie mówię o utonięciach ale o wypadkach ludzi na pokładzie...
Justyna
|
Łukasz
|
# Napisano: 15 Cze 2012 19:17
Odpowiedz
nie ma wypadków z ludźmi, a promy są w miarę bezpieczne Nie masz się czego obawiać, masz kamizelkę, łodzie ratunkowe, Jantar to mała łajba, łatwo się wydostać 
|
purkins
Użytkownik
|
# Napisano: 17 Cze 2012 15:24
Odpowiedz
Mam pytanie odnośnie rezerwacji, czy ktoś rezerwował już prom za pośrednictwem tego portalu. Czy trzeba wpłacać całą sumę i na ile jest to pewne i bezpieczne.

|
Łukasz
|
# Napisano: 17 Cze 2012 18:34
Odpowiedz
O jaki prom pytasz?
|
Monika345
|
# Napisano: 17 Cze 2012 18:40
Odpowiedz
Zamawiam tutaj bilety od kilu lat, nie było żadnych problemów z osb ługą....
|
purkins
Użytkownik
|
# Napisano: 17 Cze 2012 22:44
Odpowiedz
Z Kołobrzegu do Nexo, chcemy się wybrać na rowerach. Nie jestem fanem rezerwacji przez "neta" ale podobno w okresie letnim to jedyny sposób żeby popłynąć wtedy kiedy się chce.
|
AdminForum
Administrator
|
# Napisano: 18 Cze 2012 09:51
Odpowiedz
W sezonie zdarzają się rejsy kompletnie obłożone, dlatego też sugerujemy wcześniejszą rezerwację.
Co do bezpieczeństwa - nie słyszeliśmy o wypadkach na promie. Jednak rejsy z Kołobrzegu bywają odwoływane ze względu na niesprzyjającą pogodę. Warto brać to pod uwagę wybierając się na Bornholm i mając jednocześnie rezerwację noclegu... Pewny pod tym względem jest rejs z Sassitz.
Użytkownik
|
# Napisano: 18 Cze 2012 10:34
Odpowiedz
Napisał(a): AdminForum Pewny pod tym względem jest rejs z Sassitz oraz tańszy startując z południa Polski 
|
Justynaa
|
# Napisano: 19 Cze 2012 12:46
Odpowiedz
Dziękuję za pomoc. Po debacie rodzinnej zrobiliśmy rezerwację z Sassnitz właśnie 
Justyna
|
Lolomil
Użytkownik
|
# Napisano: 19 Cze 2012 23:33
Odpowiedz
Napisał(a): Justynaa Po debacie rodzinnej zrobiliśmy rezerwację z Sassnitz właśnie My też na sierpień.
|
purkins
Użytkownik
|
# Napisano: 24 Cze 2012 16:42
Odpowiedz
My też w sierpniu, ale z popłyniemy z Kołobrzegu.
|
Ania
|
# Napisano: 14 Lip 2012 15:33
Odpowiedz
Myślę że bezpieczniej niż na promie to nigdzie nie ma, na ulicy ciężko o bezpieczeństwo bo pełno samochodów i innych pojazdów, w autobusach czy pociągach przepełnienie a na prom zawsze wchodzi określona ilość osób więc tego można uniknąć. Płynęłam 2 razy, raz z mężem a raz jeszcze z 2 dzieci na rejs z okazji dnia dziecka, w obu przypadkach było wszystko zorganizowane, nie trzeba było się o nic martwić 
|
Anonimowy
|
# Napisano: 16 Lip 2012 18:22
Odpowiedz
W ubiegły piątek płynąłem katamaranem Jantar z Kołobrzegu do Nexo. Jednostka naprawdę w porządku, niczego nie brakuje, a przed wypłynięciem puszczają film instruktażowy w razie niespodziewanych sytuacji. Ale tego dnia (piątek 13 lipca) na morzu było strasznie. Sądzę, że 3/4 pasażerów wymiotowało, bo katamaranem okropnie bujało. Małe dzieci - poniżej 5 lat, bardzo źle to znosiły, ciągle płakały. Dorośli musieli to wytrzymać, ale było naprawdę ciężko. Za to powrót był idealny. Sugeruje zakupić lek na chorobę morska - aviomarin nie działa! Pomimo tej przygody, gdybym miał jeszcze raz skorzystać z tej drogi to bym ją wybrał, ale przygotował się na takie sytuacje.
|
Anonimowy
|
# Napisano: 18 Lip 2012 09:22
Odpowiedz
Witam, czy końcówka sierpnia to wg waszej wiedzy duże obłożenie promu z Sassnitz? planuję wyjazd w tym okresie ale nie na 100%, chce jak najpóźniej dokonać rezerwacji (osoba dorosła+rower).... z góry dzięuję za informacje zorientowanych w temacie....
|