Autor |
Wiadomość |
samosia02
|
# Napisano: 25 Cze 2012 17:17
Odpowiedz
Czy ktos się orientuje skąd wypływają promy na Rugię? (jadę od strony Swinoujścia) Chodzi mi o niemieckie miasteczka jak Peenemunde czy inne? Jaka jest cena biletu (samochód + 4 osoby)? W jakich godzinach kursują? Gdzie najlepiej wsiąść i wysiąść. Będę zwiedzała wyspę a nie startowała dalej więc nie muszę wysiadać w Sassnitz!!! Proszę o wszystkie informacje,które będą przydatne dla mnie
|
Anonimowy
|
# Napisano: 26 Cze 2012 12:57
Odpowiedz
Jedyny prom samochodowy jaki znam, bo dwa lata temu z niego korzystałem jest dopiero kilkanaście kilometrów za Greifswaldem. Jedziesz na kierunek Stralsund i w miasteczku Reinberg skręcasz w prawo na Sthalbrode ,Glewitz / L30 / Są dobre oznaczenia . Za około 4 km jest przeprawa promowa na wyspę. Wtedy pływał w godzinach 8.00 - 21.30. Czas oczekiwania - to nie było dłużej jak pół godziny. Tyle samo mniej więcej trwała przeprawa. Nie powiem dokładnie, ale koszt za auto i dwie osoby, a w zasadzie jedną, bo kierowca liczony jest z autem to było 7-8 EUR.
|
samosia02
|
# Napisano: 26 Cze 2012 15:59
Odpowiedz
Do jakiej miejscowości na Rugii ten prom dobija? Chcę dojechac do Sassnitz, zastanawiam się ile zaoszczędzę kilometrów płynąć zamiast jechać autem? Ile zajmuje droga autem przez most w Stralsundzie?
|