| Autor |
Wiadomość |
Anonimowy
|
# Napisano: 20 Cze 2010 17:12
Witam! W sierpniu mam zamiar wybrać się na wyprawę na Bornholm. Oprócz wyspy chcielibyśmy również zahaczyć o stolicę Danii. Czytałam juz wcześniejsze posty i wiem, że jest taka mozliwość, najbardziej pasuje nam prom Ronne-Ystad-Kopenhaga. Co do tego połączenia mam kilka pytań. 1. Cena w 1stronę obejmuje całą trasę, czy oddzielnie do Ystad i Kopenhagi, i ile wynosi? 2. Jak kursują promy? Czy damy radę zwiedzić Kopenhagę w 1 dzień? 3. Ile płaci się za przewóz roweru? 4. Czy przejeżdżamy tym monumentalnym mostem łączącym Szwecję z Danią? 5. czy potrzebna jest rezerwacja?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
AdminForum
Administrator
|
# Napisano: 20 Cze 2010 19:49 | Edytowany przez: AdminForum
Napisał(a): Anonimowy Cena w 1stronę obejmuje całą trasę, czy oddzielnie do Ystad i Kopenhagi, i ile wynosi? Jeśli wykupujesz bilet bezpośrednio do Kopenhagi to płacisz jedną cenę, opłacasz cały pakiet przejazdowy. Inną opcja jest przejazd promem do Ystad i dalej koleją do Kopenhagi. Stacja jest zaraz przy porcie. Koszt dla osoby dorosłej ok. 180 SEK. Cena uzależniona od dnia i godziny. Biletu kupuje się bezpośrednio w pociągu.
Napisał(a): Anonimowy Jak kursują promy? Czy damy radę zwiedzić Kopenhagę w 1 dzień? - Rozkład rejsów do Kopenhagi. - Rozkład rejsów Kopenhaga-Świnoujście.
Całego miasta nie zwiedzicie w jeden dzień.
Napisał(a): Anonimowy Czy przejeżdżamy tym monumentalnym mostem łączącym Szwecję z Danią? Tak.
Napisał(a): Anonimowy czy potrzebna jest rezerwacja? W sezonie wskazana, przy rezerwacji możliwy dostęp do ofert specjalnych ale przy składaniu na konkretny termin.