Bornholm forum Bornholm forum Bornholm forum
Powrót do BORNHOLM-OK.pl [strona główna]
 | Forum | Odpowiedz | Szukaj | Stat |
Bilety promowe Noclegi na Bornholmie Domy wakacyjne, hotele

Forum / Bornholm / 40 groszy?
Autor Wiadomość
Veto
Użytkownik
# Napisano: 26 Cze 2007 12:35
Odpowiedz 

Słyszałem, że na Bornholmie chmielowy napój sprzedają nawet po 40 groszy . Czy to prawda czy raczej wymysł?

Anonimowy
# Napisano: 27 Cze 2007 14:27
Odpowiedz 

Pierwszy raz slysze o takiej cenie a mieszkam tu 11 lat.Ktos musial cie wpuscic w maliny.
Pozdrawiam

Piotr
Użytkownik
# Napisano: 27 Cze 2007 18:56
Odpowiedz 

Piweczko nie jest drogie, ale taka cena to jednak przesada. Chyba, że ktoś podawał stawkę za "łyka"...

oki44
Użytkownik
# Napisano: 27 Cze 2007 22:46
Odpowiedz 

Po 40 groszy? tak, ale kropelkę
Ja zapamiętałem, że Tuborg w marketach był w cenie jak w naszych barach.
Carlsberg był droższy.

Piotr
Użytkownik
# Napisano: 28 Cze 2007 19:06
Odpowiedz 

oki44 albo kupowałeś w drogich sklepach, albo chadzasz do tanich barów. Żeby nie być gołosłownym podaję stan na chwilę obecną: zgrzewka (24 puszki 0,33 l, do wyboru - Tuborg, Carlsberg, Heineken i in.) za 89,95, co daje ok. 12 DKK za litr. Ponieważ jednak nie znam tego języka, nie wiem, czy to cena przy zakupie powyżej 2 zgrzewek, czy do dwóch? Doskonale pamiętam wymienne promocje Carlsberga albo Tuborga, które kosztowały ok. 90 - 100 DKK za skrzynkę (30 butelek x 0,33 l).
Bo, nie da się ukryć, że ja "w detalu nie robię"... Jakby kto na sztuki chciał kupować, to faktycznie będzie wyraźnie drożej.
Jak kto się wybiera niech zajrzy sobie np. na www.superbrugsen.dk i zorientuje się w aktualnych cenach (ulotka jest w zakładce "tilbud").
Ech, pojechałoby się raz jeszcze...

Anonimowy
# Napisano: 28 Cze 2007 21:57
Odpowiedz 

Piotr
12 DKK za małe piwo to ponad 6 zyla.Chyba nie jest to tak bardzo mało.Ale można spróbować

Anonimowy
# Napisano: 28 Cze 2007 21:58
Odpowiedz 

A sory. 12 za litr? To troche mało.Daj namiary na sklep

oki44
Użytkownik
# Napisano: 28 Cze 2007 23:59
Odpowiedz 

No cóż, ja nie kupowałem w promocji i hurtem, mówię o normalnej cenie.
Pamiętam, cenę Tuborga w detalu około 5 zł a to jest cena u nas w barach.

Piotr
Użytkownik
# Napisano: 29 Cze 2007 18:29
Odpowiedz 

Napisał(a): Anonimowy
12 DKK za małe piwo to ponad 6 zyla.Chyba nie jest to tak bardzo mało.Ale można spróbować

Litr to wedle mojej miary nie jest "małe" piwo... A namiary masz w moim poście. Tych sklepów jest kilka na wyspie, przy czym nie należy ich mylić z siecią Dagli Brugsen (mającą podobne logo i nazwę).
Smacznego.

Twoja wypowiedź
Pogrubienie  Kursywa  Podkreślenie  Wstaw zdjęcie  Wstaw link  Film z YouTube  Zmień kolor tekstu  :) ;) :up: :down: :confused :cool: :mad: :sad: :shame: :smirk: :tongue: 

Przykład: klikając ikonkę: Pogrubienie w okienku powyżej pojawia się znaczniki: [b][/b], pisząc: [b]bornholm[/b] uzyskasz wynik bornholm.

Podpisz swoją wiadomość:

Jeśli nie podasz nicku, wiadomość zostanie podpisana jako "Anonimowy"

© 2004-2026 BORNHOLM-OK.pl | Nota prawna | Cookies

Kontakt z nami

Bornholm - Powrót do strony głównej