| Autor |
Wiadomość |
Veto
Użytkownik
|
# Napisano: 26 Cze 2007 12:35
Odpowiedz
Słyszałem, że na Bornholmie chmielowy napój sprzedają nawet po 40 groszy . Czy to prawda czy raczej wymysł?
|
Anonimowy
|
# Napisano: 27 Cze 2007 14:27
Odpowiedz
Pierwszy raz slysze o takiej cenie a mieszkam tu 11 lat .Ktos musial cie wpuscic w maliny. Pozdrawiam
|
Piotr
Użytkownik
|
# Napisano: 27 Cze 2007 18:56
Odpowiedz
Piweczko nie jest drogie, ale taka cena to jednak przesada. Chyba, że ktoś podawał stawkę za "łyka"...
|
oki44
Użytkownik
|
# Napisano: 27 Cze 2007 22:46
Odpowiedz
Po 40 groszy? tak, ale kropelkę  Ja zapamiętałem, że Tuborg w marketach był w cenie jak w naszych barach. Carlsberg był droższy.
|
Piotr
Użytkownik
|
# Napisano: 28 Cze 2007 19:06
Odpowiedz
oki44 albo kupowałeś w drogich sklepach, albo chadzasz do tanich barów. Żeby nie być gołosłownym podaję stan na chwilę obecną: zgrzewka (24 puszki 0,33 l, do wyboru - Tuborg, Carlsberg, Heineken i in.) za 89,95, co daje ok. 12 DKK za litr. Ponieważ jednak nie znam tego języka, nie wiem, czy to cena przy zakupie powyżej 2 zgrzewek, czy do dwóch? Doskonale pamiętam wymienne promocje Carlsberga albo Tuborga, które kosztowały ok. 90 - 100 DKK za skrzynkę (30 butelek x 0,33 l). Bo, nie da się ukryć, że ja "w detalu nie robię"... Jakby kto na sztuki chciał kupować, to faktycznie będzie wyraźnie drożej. Jak kto się wybiera niech zajrzy sobie np. na www.superbrugsen.dk i zorientuje się w aktualnych cenach (ulotka jest w zakładce "tilbud"). Ech, pojechałoby się raz jeszcze...
|
Anonimowy
|
# Napisano: 28 Cze 2007 21:57
Odpowiedz
Piotr 12 DKK za małe piwo to ponad 6 zyla.Chyba nie jest to tak bardzo mało.Ale można spróbować
|
Anonimowy
|
# Napisano: 28 Cze 2007 21:58
Odpowiedz
A sory. 12 za litr? To troche mało.Daj namiary na sklep
|
oki44
Użytkownik
|
# Napisano: 28 Cze 2007 23:59
Odpowiedz
No cóż, ja nie kupowałem w promocji i hurtem, mówię o normalnej cenie. Pamiętam, cenę Tuborga w detalu około 5 zł a to jest cena u nas w barach.
|
Piotr
Użytkownik
|
# Napisano: 29 Cze 2007 18:29
Odpowiedz
Napisał(a): Anonimowy 12 DKK za małe piwo to ponad 6 zyla.Chyba nie jest to tak bardzo mało.Ale można spróbować Litr to wedle mojej miary nie jest "małe" piwo... A namiary masz w moim poście. Tych sklepów jest kilka na wyspie, przy czym nie należy ich mylić z siecią Dagli Brugsen (mającą podobne logo i nazwę). Smacznego.
|