| Autor |
Wiadomość |
Anonimowy
|
# Napisano: 5 Lip 2007 12:24
Odpowiedz
Czy lepiej wziąć kartę i tam wypłacać czy lepiej jechać z koronami tam, a może wymienić na miejscu, tych którzy już byli proszę o radę
|
jeremi
|
# Napisano: 5 Lip 2007 19:31
Odpowiedz
Najtaniej wyjdzie jak pojedziesz z koronami. Inne wymienione opcje też oczywiście wchodzą w grę.
j.
|
Piotr
Użytkownik
|
# Napisano: 5 Lip 2007 21:41
Odpowiedz
Dodam tylko, że kartą zdecydowanie taniej jest PŁACIĆ niż WYPŁACAĆ. W tym drugim przypadku (tj. wypłaty z bankomatu) prowizja może być znaczna. Szczegóły uzyskasz w banku, który wystawił kartę.
|
Anonimowy
|
# Napisano: 9 Lip 2007 13:39
Odpowiedz
dzięki
|
Gerlee
Użytkownik
|
# Napisano: 13 Lip 2007 13:57
Odpowiedz
Mam pytanie jakich banków bankomaty są na Bornholmie Ja mam kartę Kredyt Banku i nie wiem jaką prowizję zapłacę za ewentualne wypłaty bądz płatności
|
Piotr
Użytkownik
|
# Napisano: 13 Lip 2007 19:39
Odpowiedz
Nie jest ważny bank, tylko rodzaj karty (Visa, MasterCard czy jeszcze inna). Zasada jest taka, że transakcje bezgotówkowe, czyli wszelkie płatności w sklepach itp.) są wolne od opłat (tzn. ponosi je sprzedawca). Natomiast wypłaty z bankomatów obciążone są kosztami - pewnie "ileśtam %, ale nie mniej niż...". Więcej tu: http://www.umk.pl/wspolpraca/europrogedu/erasmus/dokumenty/bankomaty_3.pdf Jak jest w Twojej sytuacji musisz dowiedzieć się w banku. Zadzwoń na infolinię i zapytaj.
|
Gerlee
Użytkownik
|
# Napisano: 13 Lip 2007 20:01
Odpowiedz
Dzięki Piotr bardzo mi pomogłeś Widzę na forum że masz dużo wiadomości na temat Bornholmu Może potrafisz mi odpowiedzieć na pytanie które zadałem w temacie komunikacji autobusowej Byłbym bardzo wdzięczny Wybieram sie na Bornholm w sobotę 21 lipca
|
Anonimowy
|
# Napisano: 20 Sier 2007 10:17
Odpowiedz
Nie żebym chciał umniejszać zasługi kolegi Piotra... ale te zasady dotyczą generalnie całej UE 
|