| Autor |
Wiadomość |
Bumfang
|
# Napisano: 15 Kwi 2008 09:14
Odpowiedz
witam i mam kilka pytań dotyczących Bornholmu:
1. jakie są średnie temperatury w lipcu? Może ktoś już był? Czy można to porównać do pogody nad polskim Bałtykiem w tym okresie?
2. czy ktoś nocował na campingach? Czy można tam gdzieś zabezpieczyć rowery?
3. Czy w miastach są stojaki na rowery?
4. Czy są jakieś godne polecenia plaże, gdzie można spokojnie się np. opalać.
Pozdrawiam.
|
RED
|
# Napisano: 15 Kwi 2008 14:49
Odpowiedz
Na większość pytań znajdziesz odpowiedz w tym serwisie-wystarczy poszukać. Temperatury mniej więcej ja w Polsce (wydaje mi się że nawet cieplej), za to może zupełnie inne -na południu czyściutkie i ciepłe (można się swobodnie kąpać i nie marznąć jak w Polsce, właściwie nie ma fali) -na północy raczej zimne i ze sporymi falami (zależy od miejsca) Nie nocowałem na kempingach ale myślę że zabezpieczanie rowerów jest zbędne (Ja na tanich polach zostawiałem rowery przed namiotem niezabezpieczone-to nie Polska, Duńczycy nie kradną - chyba że trafisz na naszych). W miastach i przy atrakcjach turystycznych są miejsca do parkowania rowerów (stojaki też). Opalać się można na całej wyspie, ale piaszczyste plaże są tylko na południu, najbardziej znana to Balka - strasznie dużo ludzi, ale w okolicy jest dużo spokojniejszych plaż.
|
wiaterek1
|
# Napisano: 7 Lip 2008 22:37
Odpowiedz
Napisał(a): Bumfang . jakie są średnie temperatury w lipcu? Może ktoś już był? Czy można to porównać do pogody nad polskim Bałtykiem w tym okresie? my właśnie wróciliśmy i było bardzo ale to bardzo cieplutko  ) 2. czy ktoś nocował na campingach? Czy można tam gdzieś zabezpieczyć rowery? Nocowaliśmy na campingach a rowery zostawialiśmy pod drzewem obok naszego namiotu.. Bezpiecznie . 3. Czy w miastach są stojaki na rowery? Tak są  4. Czy są jakieś godne polecenia plaże, gdzie można spokojnie się np. opalać. Polecam Balke ) Piekna plaża z super piaskiem
|