Autor |
Wiadomość |
Sajmon
|
# Napisano: 5 Kwi 2011 13:30
Odpowiedz Cytuj
Wybieram się na Bornholm i dalej do Szwecji. Przymierzam się do zakupu nawigacji, typowo rowerowej. Padło wstępnie na Garmin Edge 800. Ktoś z Was używa? Jakieś doświadczenia, przemyślenia, podpowiedzi?
|
MARIOBIKER
Użytkownik
|
# Napisano: 5 Kwi 2011 20:10
Odpowiedz Cytuj
Witam ! Z tego co sie dowiedziałem od osób, które były na Bornholmie to nawigacja Ci się tam nie przyda. Wszystko jest świetnie oznakowane, nie da sie zabłądzić. W informacjach turystycznych dosaniesz świetne mapy Bornholmu (gratisowe). A Szwecja polecm laminowane mapy, są mniej zawodne od nawigacji. Na rowerze grasuję już prawie dwie dekady i przyznam Ci się, że daleki jestem od kupna nawigacji. Pozatym trzeba jej pilnować bo to łakomy kąsek, wiadomo na Bornholmie i w Szwecji nie masz sie co bać miejscowej ludności lecz niestety są tam nasi rodacy a im nie wolno wierzyć. Ja będę na Bornholmie od 04.07. do 08.07. Pozdrawiam !
|
Anonimowy
|
# Napisano: 5 Kwi 2011 23:42
Odpowiedz Cytuj
Ja jadę na wyspę 17 kwietnia i zostaję do następnego promu, czyli do 30 kwietnia. Nawigacja to ovi map w nokii, działa na 100%, ktoś może z Was jedzie w tym czasie na wyspę?
|
Sajmon
|
# Napisano: 6 Kwi 2011 00:01
Odpowiedz Cytuj
temat dotyczy nawigacji i Garmin Edge 800. Dzięki MARIOBIKER za informację, przydatne.
Jednak i tak przymierzam się do zakupu urządzenia. Ktoś używa, może się podzielić informacją?
|
szy
Użytkownik
|
# Napisano: 6 Kwi 2011 08:15 | Edytowany przez: szy
Odpowiedz Cytuj
A spójrz tutaj:
-> https://bornholm-ok.pl/forum/2_817_0.html
Oczywiście nawigacja się przydaje, a z oznaczaniem różnie bywa.
Pozdrowienia, Szy.
--
Rowerem po Bornholmie
|
Sajmon
|
# Napisano: 7 Kwi 2011 12:04
Odpowiedz Cytuj
Wygląda to ciekawie, dzięki za namiar. Jak ktoś będzie miał jakieś ciekawe doświadczenia z 800-ka to proszę też o info.
|
szy
Użytkownik
|
# Napisano: 7 Kwi 2011 13:35
Odpowiedz Cytuj
Ale o 800-tce ogólnie chcesz dyskutować na forum o Bornholmie? :]
To nie lepiej na dedykowanym Garminowi forum w dedykowanym 800-tce wątku? :]
-> http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=12&t=9393
Szy.
|
fifip1
Użytkownik
|
# Napisano: 7 Kwi 2011 13:51
Odpowiedz Cytuj
witam czy szy to ten pan od tańca z kompasem nitka.pl? pzdr
|
szy
Użytkownik
|
# Napisano: 8 Kwi 2011 02:44
Odpowiedz Cytuj
Tak.
Szy.
|
Sajmon
|
# Napisano: 8 Kwi 2011 13:28
Odpowiedz Cytuj
Tam już przeglądałem i inne opinie w necie też. tak dopytuje tutaj z czystej ciekawości, wiadomo, że na typowych serwisach to za dużo maniaków jest a opinia maniaka nie do końca musi być obiektywna 
|