Autor |
Wiadomość |
Anonimowy
|
# Napisano: 29 Maj 2012 08:16
Odpowiedz
Jak to jest w tym roku z internetem na wyspie? Można złapać wi-fi, albo w bibliotece skorzystać? Raz lub 2 będę potrzebowała służbowo wejść do sieci. Z góry dziękuję za informację.
|
ReD
|
# Napisano: 29 Maj 2012 08:40
Odpowiedz
W Roone w informacji turystycznej zawsze był komp z darmowym internetem, ale było ograniczenie czasowe (chyba 30 min).
|
Anonimowy
|
# Napisano: 29 Maj 2012 09:10
Odpowiedz
dzięki,a biblioteka w Allinge nadal udostępnia?
|
Łukasz
|
# Napisano: 31 Maj 2012 20:55
Odpowiedz
Tak, każda biblioteka w godzinach pracy nadal udostępnia.
|
PanKracy
Użytkownik
|
# Napisano: 1 Cze 2012 15:21
Odpowiedz
mam pytanie bo slyszalem, ze mozna za oplate chyba 7€ dziennie, wypozyczyc routeur wifi, czy ktos z panstwa korzystal i ma doswiadczenie w tej materii
|
Łukasz
|
# Napisano: 1 Cze 2012 18:33
Odpowiedz
nie można raczej, to działa w sieci TDC, koszt koło 35 koron za 5 godzin użytkowania. 120 DKK za tydzień o ile dobrze pamiętam.
|
PanKracy
Użytkownik
|
# Napisano: 2 Cze 2012 00:47
Odpowiedz
@ Lukasz
ja sie bazuje ze strony gdzie wunajalem domek
chyba zadzwonie zapytac
|
Łukasz
|
# Napisano: 2 Cze 2012 15:52
Odpowiedz
Kolego, ten modem to jest CDMA - radiowy, max prędkość 1mb, płacisz 7 Euro za dzień, czyli jakieś 32 złote po tutejszym kursie i wszelkich przelicznikach. Modemy te w Polsce sprzedaje Plus i Orange w swoich ofertach. Jak to działa? No jakoś działa, ale jak masz w pobliżu dużo tychże modemów, to tracisz na prędkości. Z tego co wiem, to TDC daje na tydzień za 120 koron - mogę się mylić. Jest to WIFI działające w sieci mobilnej, dostajesz kod i działasz, wychodzi na tydzień około 70 zł. Wada taka, że nie masz routera i nie możesz podpiąć kilku kompów, ale nie masz limitów, a na CDMA zawsze jest jakiś limit, przeważnie 10 GB. TDC zasięg ma generalnie wszędzie. Poczytaj sobie w internecie o CDMA, zobacz co to i czy będzie dla Ciebie dobre. Poza tym podłączenie wifi w tym modemie (Axestell MV410 lub MV510 to jest) jest trochę uciążliwe, trzeba wchodzić po kablu internetowym prze IE na ten modem, zmieniać ustawienia, sparować go z kompem i dopiero zaczyna działać. Twoja decyzja 
|
PanKracy
Użytkownik
|
# Napisano: 7 Cze 2012 16:09
Odpowiedz
Lukasz moge prosic o kontakt na priv prince@altern.org
|